Göm menyn

Digital hemmissionering under läsåret 20/21

Med anledning av coronaläget och de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten samt LiUs riktlinjer har Tekniska högskolan vid LiU beslutat att inte starta upp projektet Hemmissionering i sin vanliga form under höstterminen 2020. Under resterande delen av läsåret 20/21 kommer vi istället att genomföra hemmissioneringen digitalt. Projektet startar i mitten av november 2020 och pågår till och med maj 2021.

Projektet Digital Hemmissionering innebär att studenter håller en digital presentation live på sin gymnasieskola, (eller en annan gymnasieskola) och berättar om sina studier på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet. 
 


Hemmissionera digitalt på din gamla gymnasieskola!

Vill du hålla en digital presentation för gymnasieelever och berätta om hur det är att läsa på Tekniska högskolan vid LiU? Och samtidigt göra din studentsektion en tjänst - OCH få ett gott arvode av Tekniska högskolan för din insats? Då ska du bli en digital hemmissionär!

Broschyrer tekfakOch om du helst vill hemmissionera tillsammans någon som också läser på Tekniska högskolan, så går det lysande, faktiskt så bra att ni båda får arvode.

Digital Hemmissionering handlar om att hålla en digital presentation för en klass och berätta om hur det är att läsa vid Tekniska högskolan vid LiU för sin gamla gymnasieskola - eller på en helt annan gymnasieskola. Du väljer själv och kontaktar den skola som du vill hemmissionera på. Till hjälp innan du ska hålla din presentation har du den som är hemmissioneringsansvarig på din studentsektion. Du får en bildspel att använda under presentationen och här på hemsidan finns det material som kan ge dig den där extra kunskapen inför ditt besök. Men det viktigaste är att du berättar om din egen upplevelse av att studera på LiU, om studentlivet, om att flytta till och bo i Linköping eller Norrköping. Alla har sin unika erfarenhet och det är den vi vill att du förmedlar!

Under läsåret 20/21 kan du hemmissionera digitalt fram till och med den 15 maj. De flesta digitala hemmissioneringar ska genomföras innan den 15 april och görs hos de som läser åk 3 på NV, TE eller SP med NV-inriktning. Om du vill genomföra en digital hemmissionering någon gång mellan den 15 april och den 15 maj så håller du då din presentation för de som läser åk 2.

Som hemmissionär du en förebild för gymnasister och under presentationen för gymnasieskolan har du två viktiga uppgifter:

  • att inspirera gymnasieelever till högre utbildning
  • att sätta Tekniska högskolan vid Linköpings universitet och Linköping/Norrköping på den mentala kartan.

Efter genomförd digital hemmissionering fyller du i och mailar in ett feedbackdokument till oss som jobbar med hemmissioneringen på Tekniska högskolan så att vi kan bli ännu bättre på att ge de bästa förutsättningarna för våra hemmissionärer nästa läsår! Och som tack för din insats som hemmissionär får både du och din studentsektion ett gott arvode.

Visst låter det bra! Kontakta hemmissioneringsansvarig på din sektion NU för mer information om hur du blir en i gänget av våra hemmissionärer! Du hittar kontaktuppgifter här.

Välkommen att hemmissionera digitalt!

 

broschyrer 2

Hemmissioneringsverksamheten på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet bedrivs av Tekniska fakultetens kansli.

Projektledare är kommunikatör Mia Gårdenstål som nås på hemhem@liu.se.


Sidansvarig: mia.gardenstal@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-02-17