Göm menyn

Hemmissionering under läsåret 21/22

Hemmissionering innebär att studenter håller en presentation (digitalt eller på plats) på en gymnasieskola och berättar om sina studier på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet.
 


Hemmissionera digitalt eller på plats på skolan under läsåret 21/22

Vill du göra en insats för att få fler att läsa vidare hos oss på Tekniska högskolan vid LiU - och samtidigt göra din studentsektion en tjänst? Då ska du bli en av läsårets viktiga hemmissionärer! 

Det här läsåret kan du välja om du vill hålla din presentation digitalt eller om du hellre gör det IRL framför en klass på din gymnasieskola (detta alternativ är möjligt fr o m  slutet av februari ). Väljer du att hemmissionera digitalt så får du ett gott arvode - och väljer du IRL så betalar vi din resa hem eller ger dig arvode. 

 

Broschyrer tekfakHemmissionering handlar om att hålla en presentation för en klass eller en större grupp elever i t ex en aula och berätta om hur det är att läsa vid Tekniska högskolan vid LiU. Du väljer själv om du vill göra det digitalt eller IRL, på din gamla gymnasieskola eller på en annan gymnasieskola. Och om du vill hemmissionera tillsammans någon som också läser på Tekniska högskolan så får du gärna göra det, ni får båda arvode (digital hemmissionering) eller reseersättning (IRL hemmissionering). 

Den som är hemmissioneringsansvarig på din studentsektion hjälper dig med anmälan och när du har fått klartecken om att din hemmissioneringsansökan har blivit godkänd kontaktar du själv den skola som du har valt och bokar in ditt besök. Du får ett bildspel att använda under presentationen och här på hemsidan finns material som kan ge dig den där extra kunskapen som kan vara bra att ha. Men det viktigaste är att du berättar om din egen upplevelse av att studera på LiU, om studentlivet, om att flytta till och bo i Linköping eller Norrköping.
Alla har sin unika erfarenhet - och det är den som vi vill att du förmedlar!

 

Under läsåret 21/22 kan du hemmissionera fram till och med den 13 maj. Under höstterminen och fram till slutet av februari genomfördes endast digitala hemmissioneringar, men från och med slutet av februari kan du även välja att åka hem och hemmissionera IRL på din gamla gymnasieskola. Oavsett om du hemmissionerar digitalt eller IRL så ska de flesta  hemmissioneringar genomföras senast den 20 april för elever som läser årskurs 3 på NV, TE eller SP med NV-inriktning. Om du vill genomföra en hemmissionering någon gång mellan den 15 april och den 13 maj så håller du främst din presentation för elever som läser årskurs 2.


Som hemmissionär du en förebild för gymnasister och under presentationen för gymnasieskolan har du två viktiga uppgifter:

  • att inspirera gymnasieelever till högre utbildning
  • att sätta Tekniska högskolan vid Linköpings universitet och Linköping/Norrköping på den mentala kartan.

Efter genomförd hemmissionering fyller du i och skickar in ett feedbackdokument till oss som jobbar med hemmissioneringen på Tekniska högskolan så att vi kan bli ännu bättre på att ge de bästa förutsättningarna för våra hemmissionärer nästa läsår. Vi skickar även ut en enkät med frågor till utvalda skolor som har fått besök av en hemmissionär under läsåret. Och som tack för din insats som hemmissionär får du ett arvode (digital hemmissionering) eller reseersättning alternativt arvode (IRL hemmissionering).
 

Visst låter det bra! Kontakta hemmissioneringsansvarig på din sektion för mer information om hur du blir en av våra hemmissionärer! Du hittar kontaktuppgifter här.
 

Välkommen att hemmissionera läsåret 21/22!

 

broschyrer 2

Hemmissioneringsverksamheten på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet bedrivs av Tekniska fakultetens kansli.

Projektledare är kommunikatör Mia Gårdenstål som nås på hemhem@liu.se.


Sidansvarig: mia.gardenstal@liu.se
Senast uppdaterad: 2022-04-08