Göm menyn

Hemmissionering under läsåret 22/23 

Vill du göra en insats för att få fler att läsa vidare hos oss  - och samtidigt göra din studentsektion en tjänst OCH själv få ett tillskott i kassan? Då ska du bli en av läsårets viktiga hemmissionärer! Hemmissionering innebär att du håller en presentation (digitalt eller på plats) på en gymnasieskola och berättar om dina studier på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet. 

Visst låter det kul!

 

Broschyrer tekfakDu väljer själv om du vill göra det digitalt eller på plats på skolan, och om du vill besöka din gamla gymnasieskola eller en helt annan gymnasieskola. Du besöker elever som läser NV, TE eller SP med NV-inriktning. ​Och vill du genomföra presentationen tillsammans någon annan som också läser på Tekniska högskolan så får du gärna göra det, ni får båda ersättning. 

Den som är hemmissioneringsansvarig på din studentsektion hjälper dig med anmälan. När du har fått klartecken om att din hemmissioneringsansökan har blivit godkänd kontaktar du själv den skola som du har valt och bokar in ditt besök. Om du ska besöka skolan så bokar du även dina biljetter själv.

När du har presentationen visar du ett bildspel (som din sektion har tagit fram. Bildspelet handlar om Tekniska högskolan vid LiU och dom sektion och du kan själv fylla på med egna foton och det du vill ta upp. Här på hemsidan finns material som kan ge dig den där extra kunskapen som kan vara bra att ha under frågestunden som du avslutar din presentation med. Eftersom du representerar hela LiU är det även bra att läsa igenom utbildningskatalogen innan presentationen så att du känner till vilka andra utbildningar som finns på universitetet. 

Men det viktigaste som du har med dig till presentationen ÄR dig själv, dina erfarenheter och upplevelser av att vara student här på Tekniska högskolan!
Vad som är bäst med studentlivet, hur är det att bo i Linköping eller Norrköping, varför du valde att läsa just din utbildning. Vad skulle du velat veta om livet som väntade - innan du kom hit?

Det är DET vi vill att du berättar om!

När kan du hemmissionera? 

  • Du hemmissionerar för elever i ÅK3 till och med den 15 april 2023.
  • Du hemmissionerar för elever i ÅK2 mellan den 16 april och 12 maj 2023.

 

Det här ska du göra efteråt:
Efter genomförd hemmissionering skickar du in ett feedbackdokument till oss som jobbar med hemmissioneringen på Tekniska högskolan så att vi kan bli ännu bättre på att ge de bästa förutsättningarna för våra hemmissionärer nästa läsår. Och som tack för din insats som hemmissionär får du ett arvode eller reseersättning.

Visst låter det bra! Kontakta nu hemmissioneringsansvarig på din sektion för ännu mer information om hur du blir en av våra hemmissionärer! Du hittar kontaktuppgifter härDu är SÅ välkommen att hemmissionera läsåret 22/23!

 

broschyrer 2

Hemmissioneringsverksamheten på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet bedrivs av Tekniska fakultetens kansli. Projektledare är kommunikatör Mia Gårdenstål som nås på hemhem@liu.se.


Sidansvarig: mia.gardenstal@liu.se
Senast uppdaterad: 2022-09-05