Göm menyn

Polopoly kommer stängas 15 december 2023. Innan dess behöver kvarvarande sidor flyttas eller tas bort. Medarbetare kan läsa mer på FAQ Polopoly Avveckling

broschyrer 5.

Vad förväntas av en hemmissionär?

Utbildningskatalogen och utbildningswebben www.liu.se är bra hjälpmedel för att få en överblick om universitet innan du ska hålla din presentation. Men du behöver absolut inte kunna allt om alla utbildningarna! Många frågor handlar inte alltid om utbildningarna utan om hur det är att vara student vid LiU. Längst ner på den här sidan finns det bland annat en checklista med information om vad det innebär att hemmissionera och vad du ska göra innan och efter din hemmissionering. Det finns även en PPT om Linköpings universitet, en film som du kan använda som en riktigt bra inledning på din presentation, och en lathund med info och tips.

Det du använder under själva presentationen som du håller via Zoom eller på plats på skolan är ett bildspel som din sektion har tagit fram som underlag. Den som är hemmissioneringsansvarig på din sektion går igenom materialet med dig och svarar på dina frågor innan du ska genomföra din hemmissionering.

Förutom informationen om LiU och ditt program så är det viktigaste att det är dina egna erfarenheter av att vara student på Tekniska högskolan vid LiU som du förmedlar under din presentation! Det kan handla om din väg till att plugga på LiU, varför du valde LiU och just din utbildning, dina bästa tips, vad du tänker göra efter examen.

Fundera på vad DU skulle velat veta innan DU sökte till universitetet.

Det är det vi vill att du berättar om!

 


Material att läsa inför din hemmissionering - och material till presentationen

Längst ned på den här sidan hittar du filer med material som är bra att titta igenom innan du håller din presentation.  Om du gör det får du en bredare kunskap om hela universitetet och bra tips på saker som du kan ta upp i din presentation. Här ligger även en film som du gärna får använda som inledning på din presentation. 

Det som finns här är:

  • Checklista till studenter för Digital hemmissionering 22-23:  Här hittar du info om vad digital hemmissionering är - och vad du ska göra innan och efter din digitala hemmissionering.
  • Presentation: Det finns en presentation med ett grundläggande paket om Linköpings universitet: LiU presentation Svenska (maj 2021). När du håller din presentation så använder du den presentation som du får av din sektion, men du väljer själv om du vill lägga till fler sidor i presentationen. Du kan t ex använda sidor som finns i den här presentationen eller göra egna sidor med egna bilder. Gör det som passar dig bäst! När du håller din presentation för skolan ska du utgå från dig själv och din egen utbildning, men presentera gärna även lite information om LiU och utbildningarna vid Tekniska högskolan.
  • Film: Det finns en kort film som heter Linköpings universitet - Världen tar aldrig paus. Använd gärna denna film som inledning på din presentation.
  • Lathund med info om LiU och Linköping/Norrköping: Titta gärna igenom vår lathund innan du hemmissionerar, den innehåller en hel del bra fakta, tips och råd som du kan ha användning av.

/
Namn Storlek Senast ändrad
Fil Checklista för studenter - Hemmissionering IRL 22-23.pdf 482 KB 2022-11-03
Fil Checklista till studenter - Digital hemmissionering 22-23.pdf 163 KB 2022-11-03
Fil LiU presentation Svenska (maj 2021).pptx 8658 KB 2021-11-03
Fil Lathund.doc 209 KB 2021-02-11
Fil LiU-Varlden-tar-aldrig-paus.mp4 18755 KB 2021-11-02

Sidansvarig: mia.gardenstal@liu.se
Senast uppdaterad: 2022-11-03