Göm menyn

VIKTIG INFORMATION 2020-03-12

Med anledning av coronaviruset och de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten samt regeringens beslut att det tills vidare är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare, har Linköpings universitet beslutat att ställa in samtliga uppsökande och besökande studentrekryteringsverksamheter. Det innebär att inga besök på skolor, mässor eller andra sammankomster kommer göras, inte heller tar vi emot studiebesök eller liknande. Presumtiva studenter som är nyfikna på LiU hänvisas till våra digitala kanaler.

All hemmissionering som är inbokad efter 13 mars 2020 STÄLLS IN MED OMEDELBAR VERKAN.

Uppdaterad information om hur LiU hanterar coronaviruset finns på: http://insidan.liu.se/corona.

Hemmissionär - åk hem till din gamla gymnasieskola!

Hur går det till?

Du åker hem till din gamla gymnasieskola (eller någon annan gymnasieskola) och berättar om dina erfarenheter som student vid Tekniska högskolan vid LiU. Du kan till exempel säga något kort om universitetet och berätta mer i detalj om din egen utbildning. Det viktiga är att du berättar om din upplevelse av att studera på LiU, om studentlivet, om att flytta till och bo i Norrköping eller Linköping

 • Hemmissionering sker under 15 oktober - 15 maj.
 • Informationen ges i första hand till åk 2 och 3 på gymnasieprogrammen NV, TE eller SP med NV-inriktning. De flesta som hemmissionerar åker innan den 15 april (som är sista ansökningsdag för våra program). De som reser senare besöker endast åk 2.
 • Du besöker din gamla gymnasieskola eller en annan gymnasieskola. Du bör vara i ett klassrum/aula eller liknande för att det ska räknas som hemmissionering.
 • Berätta din egen historia, om dina upplevelser och erfarenheter som student.
 • Ta gärna med någon lärobok för att visa upp i klassen. 
 • Det finns ett bildspel och en kort film som du kan använda dig av vid besöket. Det är inget tvång, bara ett stöd om du vill.
 • Utbildningskatalogen och utbildningswebben är bra hjälpmedel för att få en överblick. Du behöver inte kunna mer om utbildningarna än så. Många frågor handlar inte alltid om utbildningarna utan om hur det är att vara student vid LiU. Alla har sin unika erfarenhet och det är den vi vill att du förmedlar!

Anmälan och bokning av resa

 • Kontakta hemmissioneringsansvarig i din sektion och anmäl att du vill åka på hemmissionering. Se kontaktuppgifter här nedan.
 • Du anger vilken skola och ort du vill besöka, förslag på datum, dina kontaktuppgifter och om ni är flera som ska åka samtidigt till samma skola.
 • När anmälan blivit godkänd så kontaktar du ditt gymnasium och avtalar en tid.
 • Ta gärna med en kompis från Tekniska högskolan vid LiU. Vi betalar resan för er båda.
 • Du bokar själv din resa, 2:a klass på tåg. Tänk på att boka biljetter enskilt om du åker tillsammans med någon. Resor görs alltid med kollektivtrafik. Resa med egen bil ersätts bara i undantagsfall, och måste vara godkänt i förväg av högskolans kommunikatörer. Observera att resa med bil endast godkänns när det inte finns möjlighet alls att åka med kollektivtrafik.
 • Tänk även på att för att du ska få tillbaka dina utlägg för resan så måste du lämna in kopior på biljetter/kvitton på samtliga resor, även de med lokaltrafiken, annars godkänns de inte i reseräkningen. 
 • Vi ersätter resekostnader upp till 2000 kronor. 
 • Du som bor i Östergötland och har väldigt kort hemresa (kanske har du redan busskort eller så ligger skolan på cykelavstånd) får ett halvdagsarvode för din insats (300:-). Detta gäller även för dig som önskar att få arvode istället för att få ersättning för resekostnaden.
 • Observera att du får ersättning för resekostnad eller arvode, aldrig båda.
 • Reseräkningar och arvodesblanketter ska vara oss tillhanda senast 19:e maj, det läsår som du åker (se info längre ner på sidan om hur du går tillväga när du lämnar in dina resehandlingar/skriver reseräkning). 

Kontaktuppgifter till hemmissioneringsansvarig i din sektion:


Hämta ut material till din hemmissionering 

Linköping

 • Utlämning av material, och skrivande av rese- eller arvodesräkning, sker under höstterminen hos oss kommunikatörer i
  D-huset  TISDAGAR kl. 12:00-13:00Ingång 31, plan 3, rum 31:310.

Norrköping

 • Under vårterminen 2020 kommer utlämningen av material och skrivande av rese- eller arvodesräkningar skötas av Jenny Eilertsen som är kommunikatör vid Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN) .
  Maila till 
  jenny.eilertsen@liu.se så kommer ni överens om tid för ditt besök (tänk på att vara ute i god tid).
  Plats:
  Kåkenhus, Rum 4533, Campus Norrköping

Malmstens Linköpings universitet


Efter resan ska du: 

1. Skicka in en reseräkning eller arvodesblankett


https://www.lith.liu.se/samverkan/hemmissionering/skicka-in-reserakning-arvodesblankett?l=sv

2. Fylla i - och skicka in - ditt feedbackformulär

 • När du har lämnat in dina biljetter och skrivit reseräkning alt arvodesräkning ska du ska du fylla i det feedbackformulär som du hittar längst ner på sidan under fliken Material. Klicka HÄR för att komma till sidan.
  Skicka det ifyllda formuläret till hemhem@liu.se
  Obs! Först när du har gjort detta räknas din hemmissionering som avklarad och din reseräkning skickas vidare för handläggning.

Lycka till!


Sidansvarig: infogruppen@tfk.liu.se
Senast uppdaterad: 2020-05-11