Göm menyn

Polopoly kommer stängas 15 december 2023. Innan dess behöver kvarvarande sidor flyttas eller kommer tas bort. Medarbetare kan läsa mer på FAQ Polopoly Avveckling

Hemmissionering under läsåret 23/24 

Vill du göra en insats för att få fler att läsa vidare på LiU och själv få ett tillskott i kassan? Då ska du bli en av våra viktiga hemmissionärer! Hemmissionering innebär att du håller en presentation på en gymnasieskola och berättar om dina studier på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet. 

 

Broschyrer tekfakDu väljer själv vilken gymnasieskola du vill besöka och om du genomför din presentation digitalt eller på plats på skolan. De elever som du håller din presentation för ska läsa NV, TE eller SP med NV-inriktning. Du kan bara hemmissionera en gång på samma skola under ett läsår, men du kan genomföra flera presentationer på skolan inom din hemmissionering. De extra presentationerna behöver inte genomföras på samma datum. Du kan även hemmissionera på flera olika skolor. Om du hemmissionerar IRL kan du genomföra ditt besök tillsammans med en annan student från Tekniska högskolan, ni får båda ersättning.

För att komma igång kontaktar du den skola som du vill hemmissionera på och frågar om de vill ta emot dig på ett besök. Det brukar vara lättast att kontakta en lärare, kanske någon du själv läste för om du har gått på skolan. När du har bokat in ditt besök kontaktar du hemmissioneringsansvarig på din sektion och anmäler din hemmissionering. Om du ska besöka skolan så bokar du dina biljetter själv.

När du genomför presentationen visar du ett bildspel som din sektion har tagit fram. Bildspelet handlar om LiU, Tekniska högskolan och din sektion, och du kan själv fylla på med egna foton och text. Eftersom du representerar hela LiU är det även bra att läsa igenom utbildningskatalogen innan presentationen så att du känner till vilka andra utbildningar som finns på universitetet. Här på hemsidan finns material som kan ge dig den där extra kunskapen som kan vara bra att ha under frågestunden som du avslutar din presentation med.

Men det viktigaste som du har med dig till presentationen är dig själv, dina erfarenheter och upplevelser av att vara student här på Tekniska högskolan! Vad som är bäst med studentlivet, hur är det att bo i Linköping eller Norrköping, varför du valde att läsa just din utbildning. Vad skulle DU velat veta om livet som väntade innan DU kom hit?

Det är DET vi vill att du berättar om!

När kan du hemmissionera? 

  • Läsåret 23/24 kan du hemmissionera till och med den 24 maj 2024. 

 

Det här ska du göra efteråt:
Efter genomförd hemmissionering skickar du in ett feedbackdokument till oss som jobbar med hemmissioneringen på Tekniska högskolan så att vi kan bli ännu bättre på att ge de bästa förutsättningarna för våra hemmissionärer nästa läsår. Och som tack för din insats som hemmissionär får du ett arvode eller reseersättning. Visst låter det bra! Och du är så välkommen att kontakta hemmissioneringsansvarig på din sektion för ännu mer information om hur du blir en av våra viktiga hemmissionärer under det här läsåret! Du hittar kontaktuppgifter här

Välkommen att hemmissionera läsåret 23/24!

 

broschyrer 2

Hemmissioneringsverksamheten på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet bedrivs av Tekniska fakultetens kansli. Projektledare är kommunikatör Mia Gårdenstål som nås på hemhem@liu.se.


Sidansvarig: mia.gardenstal@liu.se
Senast uppdaterad: 2023-10-11