Göm menyn

Aktiviteter för Grundskolan

 

Här hittar du de av Tekniska högskolans vid Linköpings universitets aktiviteter som är speciellt riktade till elever och lärare i grundskolans senare årskurser. Välkommen!

Till toppen av sidanTävlingar/aktiviteter för elever

Sommarveckan

För: Elever i grundskolans åk 8
Ämne: Fysik, biologi, teknik, elektronik
Tid: Sommarlovet

Sommarveckan erbjuder 80 elever som just avslutat åk 7 eller 8 att delta i en veckas upplevelser och experiment på universitetet och på en gymnasieskola. Det kan vara allt från att studera närmiljön till att skapa solceller.

Sommarveckan kräver föränmälan. Sista anmälningsdag brukar vara i början av maj, själva Sommarveckan är i slutet av sommarlovet.

Kontaktperson: Peter Andersson

Läs mer om Sommarveckan

Till toppen av sidanInspiration/utveckling för lärare

Majmingling på Tekniska högskolan

För: Gymnasie- och högstadielärare
Ämne: Inspiration, matematik, fysik, kemi, biologi, naturkunskap
Plats: Campus Valla, Linköping
Tid: En kväll i maj, kl. 17.30 - ca 20.30

Välkommen till Majmingling på Linköpings universitet. Som lärare på gymnasiet får du här tillfälle att under trevliga former knyta personliga kontakter med dina motsvarigheter på universitetet.

Majminglingen ordnas på initiativ av universitetslärare och forskarna i matematik och fysik, kemi, biologi och naturkunskap.

Under kvällens gång får du som gymnasielärare inblick i den undervisning och forskning vid Tekniska högskolan som kan vara av intresse för lärarna. Minglingen brukar genomföras i Fysikhuset på Vallaområdet en kväll i maj kl. 17.30-20.30. Programmet brukar innehålla parallella föreläsningar kl 17.30-19.00 varefter det oorganiserade minglandet vidtar. Deltagarna bjuds på en smörgås och en lättöl/vatten.

Länk till mer information om majmingling

CETIS - centrum för tekniken i skolan

För: Lärare och personal inom grund- och gymnasieskolan
Ämne: Teknik.

CETIS är ett nationellt resurscentrum vars huvuduppgift är att tillsammans med förskolans och grundskolans personal, landets lärarutbildare, näringslivsföreträdare och andra intresserade stimulera och utveckla teknikundervisningen. Det yttersta målet är en god teknisk allmänbildning hos alla elever.

Till toppen av sidanÖvriga aktiviteter

Visualiseringscenter C

För: Alla
Ämne: Visualisering, datorgrafik.
Plats: Kvarteret Kopparhammaren i Norrköping.

Visualiseringscenter C i Norrköping är norra Europas största visualiseringsstudio. Centret är en mötesplats kring visualisering - ett resultat av ett nära samarbete mellan Norrköpings kommun, Linköpings Universitet, Norrköping Science Park och Interactive Institute.

Utgångspunkten för centret är den visualiseringsforskning som bedrivs vid Linköpings universitet.

Forskningscentret är öppet för besök från allmänheten.

Studiebesök

För: Lärare och elever
Ämne: Utbildning
Plats: Linköping/Norrköping

Vill du komma och se universitetet, höra på en föreläsning eller delta i en laboration och umgås med studenter? Vi kan ordna studiebesök vid Tekniska högskolan för klasser och grupper. Hör av dig så berättar vi mer.

Kontaktperson: Mattias Björkman, tfn: 013-28 15 32.

Länkar


Sidansvarig: infogruppen@tfk.liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jul 12 07:48:24 CEST 2018