Göm menyn

Studentsidor för Informationsteknologiprogrammet

Information för dig som är IT-student

På dessa sidor har vi samlat information om civilingenjörsprogrammet informationsteknologi. Informationen är främst för nuvarande studenter samt programmets lärare.

För dig som är intresserad av att söka till programmet finns information här

IT-programmet tillhör Datateknologsektionen.

För att ta del av erfarenheter från färdigutbildade civilingenjörer från IT-programmet kan du läsa här.

 

Del av utbildningen utomlands?

Varje år läser ett antal studenter från programmet delar av utbildningen utomlands. Möjligheterna till det är väldigt goda och för mer information om det, se meny/vänsterspalt.

 

Läs profilen "International Software Engineering" i samarbete med Harbin Institute of Technology, Kina

Harbin 2014

D, IT och U -studenter kan läsa profilen "International Software Engineering" i samarbete med det inom IT-området högt ansedda Harbin Institute of Technology (HIT), School of Software.
Samarbetet innebär att man läser profilkurser under termin 7 i Linköping och därefter fortsätter med en termin kurser i Harbin, Kina. Undervisningen i Kina är på engelska och tekniska studier kombineras med språk och kultur. Till termin 9 återvänder man till LiU tillsammans med kinesiska studenter från vårterminen. Sista terminen gör man som vanligt ett examensarbete på företag eller universitetet, i Sverige, Kina eller annat land.

För att vara behörig för denna profil krävs att man blir antagen till utbytesplatserna till Harbin och att man efter termin 6 är helt klar med de 3 första åren på programmet samt har avlagt kandidatexamen.

Läs mer: Profil i samarbete med Harbin Institute of Technology, Kina

 


Sidansvarig: tea.nygren@liu.se
Senast uppdaterad: 2018-11-28