Göm menyn

Diplomeringsceremonin

DiplomeringscermoninCeremonin, som hålls i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress startar 16.00 och tar cirka 1,30 timme. Diplomanderna samlas redan 14.00 för genomgång och träning. Träningstiden är beroende på hur många diplomander som anmält sig men det tar ca 1 timme.
Anmälan krävs för diplomander men inte för medföljande gäster.

Gäster

Till diplomeringsceremonin på Konsert & Kongress får man bjuda med ett obegränsat antal gäster.  Klädsel till ceremonin är valfri. För de som även deltar på middagen gäller kostym.

Uppmana era familjer och vänner att komma i god tid innan ceremonin så undviker vi långa köer i garderoben.

Ceremonin

Ceremonin leds av Director festivitatis och hösten 2019 är det professor emeritus Ingemar Ingemarsson. Ceremonins viktigaste del är utdelandet av diplom till diplomanderna. Denna utdelning sköts av prodekanus på Tekniska högskolan vid LiU, Helena Herbertsson. Utdelningen sker på scenen och alla diplomander får personligen ta emot sitt diplom.

Diplomet är kostnadsfritt och tillhör ceremonin vilket innebär att diplomet inte kan erhållas på annat sätt än genom att delta på examenshögtiden.

Tal och medalj

Förutom denna utdelning kommer dekanus, LinTek:s kårordförande samt en alumn från näringslivet att hålla tal och någon av våra akademiska körer underhåller med vacker musik. Fanfarer spelas av St Olofs Brasskvintett.

Varje år delas även Tryggve-Holm medaljen ut till civilingenjörsstudenter med särskilt goda studieresultat. Tryggve Holm, ingenjören, VDn och brukspatronen på Saab. Det var under hans ledning som Saab VD 1950-1967 gick från en fallerande flygplanstillverkare till den storindustri det är idag. 

 

Läs mer om Tryggve Holm här.


Sidansvarig: ann-kristine.jarrendahl@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-04-24