Göm menyn

HIT logo

Möjlighet för D, IT och U -studenter att få en kinesisk mastersexamen

VictorEfter att ett avtal om sk "double degree"-program tecknats kan nu D-, IT och U-studenter få en kinesisk mastersexamen från det inom IT-området högt ansedda Harbin Insititute of Technology (HIT), School of Software. Detta mastersprogram är inriktat på mjukvaru-utveckling och innebär att man i åk 4, under höstterminen på LiU, börjar med att genomföra mjukvarupraktik på något företag samtidigt som man läser ett par kurser parallellt.

Den efterföljande vårterminen (Februari-Juli) åker man till Harbin i Kina och läser kurser inom främst mjukvaruutveckling tillsammans med kinesiska studenter och studenter från andra länder (Frankrike, Italien, Tyskland, Japan mm) som HIT också har avtal med. Dessa kurser ges i sin helhet på Engelska. På hösten i åk 5 läser man kurser på LiU och några av de Kinesiska studenterna kommer till LiU för att läsa kurser här. Sista terminen innebär sedan exjobb antingen någonstans i Kina eller i Sverige gemensamt handlett och examinerat mellan LiU och HIT. HIT kommer att hjälpa till med att hitta exjobb på företag i Kina för den som så önskar. Som resultat får man både en Civilingenjörsexamen från LiU och en mastersexamen (Master of Science in Software Engineering) från HIT.

Curriculum (PDF)

Intresseanmälan till detta program skall göras senast i November i åk 3 på samma sätt som man gör intresseanmälan till utlandsstudier i åk 4. Programmet har för tillfället 5 platser för LiU-studenter och vid översökning kommer urval att ske i enlighet med regelverket för utlandsstudier. Det som sedan skiljer detta program från vanliga utlandsstudier är att du absolut måste vara helt klar med de tre första åren och ha tagit en kandidatexamen innan ansökan till HIT sker den 31 oktober på hösten under termin 7. Man blir alltså preliminärt nominerad på hösten i åk 3 och måste se till att blir helt klar med kandidatexamen senast i September under termin 7 för att bli antagen även vid HIT.

På bilden syns Victor som var en av de första svenska studenter att ta examen från programmet. Han vann även Dataföreningens pris för bästa examensarbete 2015!

Läs gärna reseberättelsen från Filip Asp (IT) eller Martin Lundberg (D) för att få studentperspektivet på halvåret i Harbin!

 

För mer information kontakta utbildningsledaren:

Utbildningsledare DM-nämnden
Tea Nygren
tea.nygren@liu.se


Sidansvarig: tea.nygren@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Jul 10 11:21:03 CEST 2018